Hoe ziet een gemiddelde dag van onze koeriers eruit?

De chauffeurs van Speedcargo hebben een gevarieerd programma gedurende de dag. Iedere dag is anders. Dat maakt het werken bij Speedcargo Koeriersdiensten leuk en gevarieerd. Minstens zo belangrijk zijn natuurlijk onze fijne collega’s die altijd voor onze klanten klaar staan voor een spoedklus. Benieuwd hoe de gemiddelde dag bij Speedcargo eruit ziet? Lees de verhalen van onze chauffeurs.

 

Alex (30) vervoert technische onderdelen.

Ik en mijn collega’s laden 1 keer op een dag. Ik werk vaak op vaste werktijden en wissel logistiek werk af met het rijden op de bakwagen. Vanuit het regionale distributiepunt in Leeuwarden verwerk ik dagelijks een zeer omvangrijke goederenstroom die getransporteerd wordt naar afnemers verspreid door de regio. De meeste dagen help ik vrachtwagens zo efficiënt mogelijk te laden en lossen. Ik heb gemiddeld 45 stops per dag en ik kom iedere dag weer iets nieuws tegen! De afnemers zijn zeer divers en naar verloop van tijd leer je elkaar goed kennen waardoor het werk nog leuker wordt.

 

Niels (23) vervoert pakketten en rijdt in een sprinter.

Mijn dag begint vaak om 8 uur. Op de zaterdag werk ik vaak met een vaste ploeg. Dat is altijd heel erg gezellig. Een mooi team dat voor elkaar klaar staat, wanneer dit nodig is. De werkzaamheden variëren. Soms rijd ik de gehele dag pakketten die ik afhaal bij het depot in Drachten en af toe een rit met een afwijkende route. Denk aan het vervoer van pallets en proefmonsters. Wat ik vervoer is heel divers: koffie, elektronica, marktplaatsaankopen. Ik heb alles voorbij zien komen. Met de routeplanner rijd ik de meest efficiënte route, zodat alles op tijd aankomt. Super handig! Het fijne van het werken bij Speedcargo is dat ik heel vrij ben in het bepalen wanneer ik werk. Van te voren geef ik mijn rooster namelijk door. Mocht ik een dag niet kunnen wordt hier omheen gepland. Echt fijn!

 

Jan (43) verzorgt ritten voor spoedtransport en speciaal transport.

Het leuke van mijn werk is dat ik in verschillende wagens rijd. Soms in een bakwagen met open laadklep, andere keren in een kleine bestelbus of juist in een vrachtwagen. Ik heb kunstwerken bezorgt in Venetië, maar ook ook belangrijke onderdelen van machines en documenten. Af en toe breng ik ook reserve sleutels naar een klant, omdat hij of zij deze is kwijt geraakt. Geloof me, dat komt veel vaker voor dan gedacht! 🙂 Het leuke van Speedcargo is dat je iedereen binnen het bedrijf kent. Die korte lijnen werken prettig, zeker wanneer je onderweg bent.

 

Hendrik (67) eigenrijder

Ik ben inmiddels alweer een tijdje met pensioen. Om actief te blijven ben ik op zoek gegaan naar een leuke functie. Via via ben ik terecht gekomen bij Speedcargo als “eigenrijder”. Dat betekent dat ik met mijn eigen auto leveringen van A naar B breng. Het voordeel is dat dit werk niet zwaar is. Bovendien vind ik het heerlijk om met mijn eigen auto te touren. Soms heb ik een rit richting het buitenland. Fantastisch vind ik dat! Heel mooi is natuurlijk dat ik daar ook een vergoeding voor krijg en het sociale aspect is natuurlijk mooi meegenomen.