Hoe bereken ik mijn laadmeters voor de vrachtwagen?

Hoe bereken ik de laadmeters van mijn vracht, die per vrachtwagen bezorgd wordt? Dit is een vraag die we vaak krijgen. In dit artikel leggen we precies uit, hoe u dit van tevoren kunt meten. Vervolgens kunt u in onze wagenlijst kijken, welk type vrachtwagen het beste past bij uw bestelling, en u bent up de hoogte van grootte van uw bestelling.

Het berekenen van de laadmeters

Omdat goederen vaak niet gestapeld kunnen worden, maken we in transport gebruik van laadmeters. Het berekenen van de laadmeters doet u door het vloeroppervlak van de vracht, te delen door de breedte van de vrachtwagen en naar boven af te ronden.

Een standaard vrachtwagenbreedte is 2,4m.

Dit doet u door de vloeroppervlakte te berekenen dat het product in beslag neemt. Wanneer u de lengte van de vloeroppervlakte deelt door de breedte van het type vrachtwagen, (standaardbreedte is 2,4 meter). Dan berekent u de juiste laadmeters.

Voorbeeld berekenen laadmeters

U wilt een kist van 2.10 meter lang en 0.85 meter breed laten vervoeren. Hoeveel laadmeter wordt er dan aan u berekend?

De berekende\gefactureerde laadmeters van deze kist zijn dan:  2,10 x 0,85 = 1,785 / 2,40 = 0,743. Dit is afgerond 0,8 laadmeter.

Standaardmaten

Indien u gebruik maakt van pallets, dan wordt er gebruik gemaakt van standaardmaten. Een europallet is 0,4 laadmeter en een blokpallet is 0,5 laadmeter voor een vrachtwagen levering.

Kies de juiste auto uit ons wagenpark

Wanneer u weet hoeveel laadmeters u nodig hebt voor uw bezorging, dan kunt u heel gemakkelijk zelf kijken welke auto het beste past bij uw bezorging. Bekijk onze wagenpark hier!

Vragen?

Neem contact met ons op via het contactformulier of bel 058 2882082. Wij staan u zo spoedig mogelijk te woord.