Van Rostock naar Amerika

Met spoed naar Duitsland

Met sommige klussen is meer haast en precisie gemoeid dan andere. Recent hebben we een bedrijf geholpen met een bijzondere spoedklus waar we je graag in meenemen.

Aan de andere kant van de oceaan

Van onze opdrachtgever kregen we te horen dat een olie raffinaderij in Amerika een zeer specifiek stalen onderdeel kapot had, waar zo snel mogelijk vervanging voor moest komen. Al zie je het er niet aan af: dit onderdeel kan alleen in Europa gemaakt worden met specifieke technieken. En met elke seconde stilstand wordt geld verloren, dus de machine moet zo snel mogelijk aan de praat!

 

Op naar Rostock

Dinsdag 11:00 Wij werden gebeld met de vraag om zo snel mogelijk naar Rostock te rijden met het staal. Dus wij hebben zo snel mogelijk de aanhanger achter een busje gehangen en hebben hier in Leeuwarden het halffabricaat opgehaald.

De computergestuurde laserlas techniek om het staal op de goede manier te bewerken, beheersen ze alleen in Rostock, een industriehavenstad in Noord-Oost Duitsland. Dus met gepaste spoed zijn we naar Rostock gereden om het staal bij de metaalbewerker af te leveren.

Even wachten, en snel weer terug

Dinsdag 19:15 Het product is afgeleverd, nu is het voor de chauffeur wachten tot de metaalbewerker zijn werk heeft gedaan. Ons is verteld dat het metaal in een Dubbel T profiel gelast moet worden. Terwijl dat gedaan wordt, had de chauffeur lekker de tijd om Rostock te verkennen. Na een overnachting loopt hij een rondje door het centrum, maakt een ommezwaai over de markt, drinkt een kopje koffie. Je kent het wel.

Woensdag 18:00: Aan het eind van de middag wordt hij gebeld dat het product klaar is. Snel terug naar de bus om het eindproduct op te halen! Hop, in de aanhanger, en weer rechtsomkeert naar Nederland.

Donderdag 7:00 Aangekomen in Leeuwarden zit ons werk er op. Het onderdeel wordt gekeurd, en na goedkeuring naar Schiphol gebracht om naar de Verenigde Staten gevlogen te worden.

Speedcargo: voor elke spoedklus

Bij Speedcargo staan we bekend om onze snelheid. Het staat niet voor niets onze naam! Wij zijn al 30 jaar de aangewezen partner voor alle logistieke problemen. We zijn in staat om binnen 30 minuten onderweg te zijn met uw zending. Speedcargo staat voor “altijd scherp”: bloedsnel, overal & altijd van A naar B, professioneel in spoedtransport. Wilt u direct iemand op pad hebben? Bel dan met 058 288 20 82