Duurzaam rijden. Hoe doe je dat?

Alhoewel auto rijden niet als duurzaam gezien wordt, biedt dit wel een hoop gemak en vrijheid. Daarnaast staan de ontwikkelingen niet stil en worden elektrische auto’s steeds gangbaarder. Maar ook met een benzine auto kan je duurzamer gaan rijden, zonder het milieu te veel te belasten. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje!

1. Een nieuwe auto rijdt duurzamer

Alhoewel een oude auto vaak zo zijn charme heeft en er hele clubs bestaan rondom sommige oudere modellen, mogen we de nieuwe auto’s niet vergeten. De nieuwere auto’s rijden gewoon een stuk zuiniger dan de oude. Vooral op het gebied van uitstoot en verbruik. Ze zijn dus een stuk duurzamer. Mocht je dus voor de keuze komen te staan (en een elektrische auto niet tot de mogelijkheden behoort) dan is een nieuwer model meestal de duurzamere keuze.

Bij Speedcargo proberen we om de zoveel tijd een nieuwe auto aan ons wagenpark toe te voegen. Zo zorgen we ervoor dat we niet teveel het milieu belasten en we zorgen ervoor dat onze auto’s altijd in topconditie verkeren.

2. Probeer files te vermijden!

Voor velen is dit heel moeilijk om te realiseren, maar mocht je de mogelijkheid hebben, dan is het veel slimmer om buiten de filetijden om te rijden. Zo bespaar je brandstof en daardoor dus verspilling en vervuiling. Daarnaast is het tijdtechnisch ook nog eens veel efficiënter! Je kan ook vantevoren je route checken thuis, zodat je files kan vermijden op je route. Houd de website van de ANWB in de gaten voor actuele informatie over files en wegwerkzaamheden.

Bij Speedcargo plannen we van tevoren routes uit. Hierbij houden wij zoveel mogelijk rekening met files, zodat het pakketje of lading zo snel mogelijk bij het leveradres is. Onze chauffeurs worden hiervoor opgeleid en kunnen goed werken met navigatie aan. Ze genieten eerst ook een opleidingstraject waarin ze worden bijgestaan door een chauffeur met ervaring.

3. Zet de motor uit als je stil moet staan

Als je aan het wachten bent voor een open brug of een stoplicht of bij een calamiteit, laat dan niet de motor onnodig draaien. Niet alleen maakt het erg veel herrie en zorgt het voor veel uitstoot op één locatie, het is ook nog eens heel verspillend omdat je brandstof verbruikt terwijl je stil staat. Over het algemeen geldt dat wanneer je langer dan 30 seconden stil staat je motor beter uit kunt doen.