Kijkje achter de schermen op kantoor (Eigenaar Abe)

Hoe ziet een dag er uit als eigenaar van Speedcargo?

Wie zijn nu eigenlijk de slimme koppen achter Speedcargo en hoe ziet een dag in de week er uit voor deze heren? Maak een dag mee uit het leven van Abe.

Hoe ziet een dag op kantoor er uit als eigenaar van Speedcargo?

Hoe laat stap je het kantoor binnen?
Rond 7.40 uur ben ik op de zaak.

Wat is het eerste wat je doet zodra je op kantoor bent?
Alles opstarten, krant op de koffietafel leggen en kijken waar de chauffeurs zich bevinden die al vertrokken zijn.

Wat is het tweede wat je doet zodra je op kantoor bent?
De aanvragen die in de mail zitten beantwoorden met een lekker bakje koffie en even bij praten met de chauffeurs die binnen komen.

De ochtend is goed geslaagd als….
Alles lekker onderweg is en alles goed loopt.

Wat doe je in de pauze?
Pauze, wat is dat? Ik eet altijd even wat tussendoor.

De middag bestaat grotendeels uit de werkzaamheden…?
Pff bellen, onderhoud plannen, openstaande posten, schoonmaken van auto’s, met de heftruck laden en lossen, eigenlijk van alles. Wanneer je op kantoor zit ben je wel een Manusje van alles.

Wat beleef je als eigenaar van Speedcargo met de klanten

De 2 gekste aanvragen die je ooit heb gehad voor een koerierdienst?
Eigenlijk is dat te veel om op te noemen maar hier een voorbeeld:
1. 30 pallets met Apple IPad’s vervoeren, dan reken je toch even hoeveel in waarde je in de auto hebt.
2. Voor een tapijtenfabriek een rode loper naar Middelburg brengen (2010) dan zie je de volgende dag de Koningin lopen op tv en denk je “hé die loper ken ik”

De 2 leukste aanvragen die je ooit heb gehad voor een koerierdienst?
Eigenlijk zijn dit dezelfde als de gekste, maar de aanvragen voor het buitenland zijn toch wel erg leuk. Je moet echt met heel veel dingen rekening houden. En meedenken met de klant. Bijvoorbeeld een aanbesteding die op tijd in Nice Frankrijk moet zijn. De klant geeft aan “ga maar met twee chauffeurs dan haal je het nog”, maar wij bedenken we kunnen ook een chauffeur met het vliegtuig sturen. Vaak nog goedkoper en natuurlijk heel snel.

Wat vind je het leuke aan koeriersdienst.
Toch wel de persoonlijke contacten met klanten. En vooral als ik met een beetje humor tot het beste resultaat kan komen voor zowel de klant als voor de chauffeurs.

Wanneer gooi je de deur achter je dicht?
Meestal rond 17.00 uur, maar de telefoon gaat vaak nog wel even door en tegenwoordig ontvangen we ook vaak berichten via WhatsApp. De meeste klanten hebben mijn 06 nummer en hebben vaak nog een vraagje. Meestal voor de volgende dag maar ook ad-hoc komt het voor. Dan moet je zelf nog even op pad of een chauffeurs regelen die dan nog even de weg op moet.

 

Wat doet een eigenaar van Speedcargo nou zoal in z’n vrije tijd?

Wat doe je in je vrij tijd?
Lezen, muziek maken en wandelen…… néé natuurlijk niet. In de zomer kaats ik bij kaatsclub Goutum. Zit in het bestuur van Stoke City live (dorpsfeest Goutum). En ik fitness twee keer in de week, niet omdat ik het leuk vind maar, omdat mensen zeggen dat het goed voor je is. Op donderdagavond een biljartje proberen, ik ben echt de slechtste van iedereen, maar wel derde geworden bij het open kampioenschap. En af en toe een weekendje weg met b.v. vrienden is een grote hobby van mij.